Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

Rendszerben használva a leghatékonyabb!

 

 

 

 

2017 Halloween hét 2017. október 25-től október 30-ig

 

 

 

 

 

 

 

Vixi Baby akcióhét - 2017. október 10-től október 16-ig

 

 

 

 

 

VIXI2017 Wellness hetek 1. akcióhét - 2017. október 3-tól október 9-ig!

 

 

 

 

2017 Ráhangolódás a szülinapi hetekre II. akcióhét 2017. szeptember 12-től szeptember 18-ig!

2017 Ráhangolódás a szülinapi hetekre akcióhét 2017. szeptember 5-től szeptember 11-ig!

 

 

 

 

 

VIXI akciók 35. hét - „Becsengetnek” Akcióhét 2017. augusztus 29-től szeptember 4-ig!

VIXI 2017 „Becsengetnek” Akcióhét 2017 augusztus 22-től augusztus 28-Ig!

A Vixi latyakfogó használatával soha többé nem lesznek koszos pocsolyák az előszobában! 

A tudatos emberek igyekeznek a környezetet minél kevésbé szennyezni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a természet minél kevésbé károsodjon.

A környezettudatos emberek, háziasszonyok a vegyszermentes háztartás vezetésére törekednek.

Napjainkban már világszerte, így hazánkban is, az egyik legkedveltebb bio mosószer, a Sapindus mucorossi növény termése, magyarul a mosódió, amit „kimagozott” formában lehet felhasználni tisztításra, mosásra.

Ez a növény a Sapindus Mukorossi nevű a szappanfélék családjába tartozó – Indiában őshonos fa termése – amely tradicionális ayuverdikus gyógynövénynek számít. 

A mosódió felhasználást tekintve sokrétű lehet: a tibeti gyógyászatban használják például samponként, tisztítótejként, hajolaj gyanánt és persze különböző betegségek, úgy, mint migrén vagy epilepszia kezelésére.

A VIXI mikroszálas törölközők az első 4-5 mosásnál a szálak közül lerakódott festékanyagot kiengedik, nem a színükből veszítenek!

A mikroszálas termékeket nem lehet együtt mosni más pamut termékekkel, csak mosózsák használatával, mert a vízben lévő szöszöket magukhoz vonzzák.

Többi termékünkhöz hasonlóan nem szabad öblítőt használni a mosás folyamán, mivel az összetapasztja a szálakat, így veszít nedvszívó és koszfelvevő képességéből.

mosódió alapvetően gyümölcs, és az ayurvédikus orvoslás használja a magját; nem kell félteni tőle a gyerekeket sem, ha véletlenül hozzá nyúlnak. Lényege a héjában rejlő növényi szappan, ami mosáskor kioldódik, tisztít, és hamosódióhéjat használunk, ez a szappan mosásról mosásra, kb. 3 "adagban" oldódik ki. Ezért 1 mosózsáknyi dióhéj 3 mosás során használható fel, az utolsó általában már csak izzadt, picit poros ruhákra elég.

Háztartásunk és környezetünk védelme érdekében használjunk környezetbarát tisztítószereket.

Miért használnánk káros vegyszereket, ha ugyanazt a hatást természetesen is el tudjuk érni?

Szeretnék egy sorozatot indítani arról, milyen is egy öko háztartás - a Házi Mókus szemszögéből nézve.
Elsősorban azokat az eszközöket, tárgyakat szeretném bemutatni, amiket a mindennapi életben praktikusan használhatunk.

Az első részben a konyhát szeretném bemutatni, mert szerintem ez az egyik legfontosabb helyiség a lakásban.

Az Emóció 7,84 egyedülálló, fermentált, élőflórás ital effektív mikroorganizmusokkal, valamint értékes, közismerten antioxidáns tulajdonságú meggy-, kékszőlő- és fekete ribizlihéj-kivonattal – kizárólag természetes összetevőkből, a MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE ajánlásával.

Egy rendszer, azaz rend szer.

A józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. A túlnépesedett országban a rizs évről évre önmaga utáni termesztése (monokultúra) során figyelték meg az ottani termelők, hogy az évek során nemcsak a termés mennyisége csökkent, de minősége is egyre romlott. Ennek javítására használták talajoltóként az erdőkből a rizsföldekre szórt természetesen komposztálódott termékeny humuszréteget.

A mikroszálat Japánban találták fel, elterjedése a takarítás területén kb.15-20 éve kezdődött.

A mikroszál egy szabad szemmel nem látható vastagságú szál, vastagságát denier-ben (rövidítve: den) mérik, mint a női nylonharisnyáét. A legvékonyabb nylonharisnya szálvastagsága 15 den, míg a csodatörlő mikroszálainak vastagsága 0,1 - 0,6 den. Minden egyes szál 100-120-szor vékonyabb az emberi hajnál, így pl.1 gramm súlyú anyagból 10 km hosszú szál készíthető.

Vixi, a mikroszálas törlőkendők csodálatos termékek. Hogy miért mondom ezt ilyen bátran?

Az alábbiakban elárulom:

A nevét a vikszel, fényesít kifejezésből kapta. A logóban található bambusz a gyors növekedést, az erőt és a sokrétű felhasználási lehetőséget jelképezi.

A levendula jelenléte egy öko háztartás elengedhetetlen része. Már nagyon régóta használt gyógy-, fűszer- és dísznövény, melyet leginkább nyugtató és antibakteriális hatása miatt használják. Az ókorban a szépségápolás meghatározó növénye volt.

A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket. Ezt erős illatával magyarázták.

LogóEngedd meg, hogy bemutatkozzam.

Az én nevem Házi Mókus, és azért jöttem létre, hogy otthonodat széppé varázsoljam öko tisztítószerekkel, valamint natúr kozmetikumaidhoz alapanyagokkal szolgáljak.