Blog

2018.02.04 11:55

Rendszerben használva a leghatékonyabb!

 

 

 

 

2017 Halloween hét 2017. október 25-től október 30-ig

 

 

 

 

 

 

 

Vixi Baby akcióhét - 2017. október 10-től október 16-ig

 

 

 

 

 

VIXI2017 Wellness hetek 1. akcióhét - 2017. október 3-tól október 9-ig!

 

 

 

 

2017 Ráhangolódás a szülinapi hetekre II. akcióhét 2017. szeptember 12-től szeptember 18-ig!

2017 Ráhangolódás a szülinapi hetekre akcióhét 2017. szeptember 5-től szeptember 11-ig!

 

 

 

 

 

VIXI akciók 35. hét - „Becsengetnek” Akcióhét 2017. augusztus 29-től szeptember 4-ig!

VIXI 2017 „Becsengetnek” Akcióhét 2017 augusztus 22-től augusztus 28-Ig!

2016.09.27 20:42

A Vixi latyakfogó használatával soha többé nem lesznek koszos pocsolyák az előszobában! 

A tudatos emberek igyekeznek a környezetet minél kevésbé szennyezni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a természet minél kevésbé károsodjon.

A környezettudatos emberek, háziasszonyok a vegyszermentes háztartás vezetésére törekednek.

Napjainkban már világszerte, így hazánkban is, az egyik legkedveltebb bio mosószer, a Sapindus mucorossi növény termése, magyarul a mosódió, amit „kimagozott” formában lehet felhasználni tisztításra, mosásra.

2015.10.28 20:20

Ez a növény a Sapindus Mukorossi nevű a szappanfélék családjába tartozó – Indiában őshonos fa termése – amely tradicionális ayuverdikus gyógynövénynek számít. 

A mosódió felhasználást tekintve sokrétű lehet: a tibeti gyógyászatban használják például samponként, tisztítótejként, hajolaj gyanánt és persze különböző betegségek, úgy, mint migrén vagy epilepszia kezelésére.

A VIXI mikroszálas törölközők az első 4-5 mosásnál a szálak közül lerakódott festékanyagot kiengedik, nem a színükből veszítenek!

A mikroszálas termékeket nem lehet együtt mosni más pamut termékekkel, csak mosózsák használatával, mert a vízben lévő szöszöket magukhoz vonzzák.

Többi termékünkhöz hasonlóan nem szabad öblítőt használni a mosás folyamán, mivel az összetapasztja a szálakat, így veszít nedvszívó és koszfelvevő képességéből.

mosódió alapvetően gyümölcs, és az ayurvédikus orvoslás használja a magját; nem kell félteni tőle a gyerekeket sem, ha véletlenül hozzá nyúlnak. Lényege a héjában rejlő növényi szappan, ami mosáskor kioldódik, tisztít, és hamosódióhéjat használunk, ez a szappan mosásról mosásra, kb. 3 "adagban" oldódik ki. Ezért 1 mosózsáknyi dióhéj 3 mosás során használható fel, az utolsó általában már csak izzadt, picit poros ruhákra elég.

Háztartásunk és környezetünk védelme érdekében használjunk környezetbarát tisztítószereket.

Miért használnánk káros vegyszereket, ha ugyanazt a hatást természetesen is el tudjuk érni?

Szeretnék egy sorozatot indítani arról, milyen is egy öko háztartás - a Házi Mókus szemszögéből nézve.
Elsősorban azokat az eszközöket, tárgyakat szeretném bemutatni, amiket a mindennapi életben praktikusan használhatunk.

Az első részben a konyhát szeretném bemutatni, mert szerintem ez az egyik legfontosabb helyiség a lakásban.

Az Emóció 7,84 egyedülálló, fermentált, élőflórás ital effektív mikroorganizmusokkal, valamint értékes, közismerten antioxidáns tulajdonságú meggy-, kékszőlő- és fekete ribizlihéj-kivonattal – kizárólag természetes összetevőkből, a MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE ajánlásával.

Egy rendszer, azaz rend szer.

A józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. A túlnépesedett országban a rizs évről évre önmaga utáni termesztése (monokultúra) során figyelték meg az ottani termelők, hogy az évek során nemcsak a termés mennyisége csökkent, de minősége is egyre romlott. Ennek javítására használták talajoltóként az erdőkből a rizsföldekre szórt természetesen komposztálódott termékeny humuszréteget.

A mikroszálat Japánban találták fel, elterjedése a takarítás területén kb.15-20 éve kezdődött.

A mikroszál egy szabad szemmel nem látható vastagságú szál, vastagságát denier-ben (rövidítve: den) mérik, mint a női nylonharisnyáét. A legvékonyabb nylonharisnya szálvastagsága 15 den, míg a csodatörlő mikroszálainak vastagsága 0,1 - 0,6 den. Minden egyes szál 100-120-szor vékonyabb az emberi hajnál, így pl.1 gramm súlyú anyagból 10 km hosszú szál készíthető.

Vixi, a mikroszálas törlőkendők csodálatos termékek. Hogy miért mondom ezt ilyen bátran?

Az alábbiakban elárulom:

A nevét a vikszel, fényesít kifejezésből kapta. A logóban található bambusz a gyors növekedést, az erőt és a sokrétű felhasználási lehetőséget jelképezi.

A levendula jelenléte egy öko háztartás elengedhetetlen része. Már nagyon régóta használt gyógy-, fűszer- és dísznövény, melyet leginkább nyugtató és antibakteriális hatása miatt használják. Az ókorban a szépségápolás meghatározó növénye volt.

A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket. Ezt erős illatával magyarázták.

2014.08.01 14:07

LogóEngedd meg, hogy bemutatkozzam.

Az én nevem Házi Mókus, és azért jöttem létre, hogy otthonodat széppé varázsoljam öko tisztítószerekkel, valamint natúr kozmetikumaidhoz alapanyagokkal szolgáljak.