Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

Pezsgő erő – Lefolyótisztítás és vízkőoldás természetesen

2015.04.02 17:11

Háztartásunk és környezetünk védelme érdekében használjunk környezetbarát tisztítószereket.

Miért használnánk káros vegyszereket, ha ugyanazt a hatást természetesen is el tudjuk érni?

Szódabikarbóna és citromsav

Ez a kettős egy Jolly Joker a háztartásban, ami szinte mindent visz. Ha eldugult a lefolyó vagy csak ki szeretnénk takarítani a WC csészét, esetleg a kád lefolyóját ezt használjuk.
Használata: a tisztítani kívánt felület vagy a cső legyen vizes, erre szórjunk 1-2 evőkanál szódabikarbónát, majd 1 evőkanál citromsavat. Ez a keverék el kezd pezsegni, habozni és feloldja a lerakódott rozsdát, zsírt, mindenfélét. Ha még erősebb hatásra vágyunk, használjunk meleg vizet, úgy még hatékonyabb.

Citrom/narancshéj és ecet – avagy vízkőoldás másképp

Nem minden hulladék, ami annak látszik. Az alábbi recept egy jó példa arra, hogyan lehet a konyhai hulladékot praktikusa felhasználni.
Az étkezésből megmaradt citrom,- vagy narancshéjat ne dobjuk ki, hanem hagyjuk ázni 100 ml háztartási ecetben néhány napig, majd ezt a keveréket töltsük spriccelős flakonba. Esetleg hígítható kis vízzel. Ez a keverék garantáltan nem kíméli a vízkövet.

Szódabikarbóna és ecet – a lefolyótisztítás mestere

A lefolyóba szórjunk két evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk rá másfél liter ecetet. Dugjuk be a lefolyó és a túlfolyó nyílást, majd, ha már nem sistereg, forró vízzel öblítsük le.

Citromsav – gépek tisztítására

A citromsav gyorsan és hatékonyan távolíthatja el az évszázados vízkövet a vízforralóról, a mosógépből, mosogatógépből és a többi háztartási gépből, amiben az lerakódhat. A gépeknek ez csak jót tesz, mert kíméli őket és meghosszabbítja az élettartamukat.

Vízforraló tisztítása: A vízforralót töltsük fel hideg vízzel a vízkőlerakódásig és adjunk hozzá 1 evőkanál citromsavat, majd az oldatot melegítsük fel és 5-10 percig hagyjuk állni, aztán persze öntsük ki. Erős lerakódások esetén akár két evőkanál is belefér. Mindezek után öblítésként még főzzünk át kétszer egy-egy adag tiszta vizet.

Mosógép/mosogatógép tisztítása: A mosógép és mosogatógép vízkőmentesítése ugyanígy zajlik, mint a vízforralóé, csak 3-4 evőkanál citromsavat kell az üres dobba tölteni, majd ruha nélkül elindítani egy 40 C˚-os rövid mosási programot.

A termékek elérhetőek az alábbi linken: 

https://www.hazimokus.hu/mosomami-termekek