Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

​Vegyszermentes háztartás a legtöbb ember álma

2016.02.26 20:30

A tudatos emberek igyekeznek a környezetet minél kevésbé szennyezni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a természet minél kevésbé károsodjon.

A környezettudatos emberek, háziasszonyok a vegyszermentes háztartás vezetésére törekednek.

Vizeink mára erősen szennyezettek, így nagyon fontos lenne, ha minél többen próbálnánk meg óvni a természetet és minél kevesebb vegyi anyagot, mérget használnánk, engednénk vissza a környezetünkbe.

Egy háztartásba nagyon sok vegyszer megfordul, s ezek egy része visszakerül a talajba, a vizeinkbe.

Ha minden háztartás egy kicsit visszavenne a vegyszerek használatából, akkor a sok kicsi sokra megy elve alapján tisztább, egészségesebb lehetne a környezetünk.

A háztartásunkban vegyszert használunk mosogatáshoz, mosáshoz, az öblítéshez is, a takarításhoz, de még a fürdéshez és a hajmosáshoz is.

Gondoljunk csak bele, hogy egy négytagú család a fenti tevékenységek során mennyi káros anyagot juttat vissza a környezetbe. Pedig anyáink még nem ismerték a kemikáliákat, mégis tiszta volt a ruhájuk, az edényük, és ők maguk is.

Napjainkban egyre többen térnek vissza a természethez, a természetes anyagok használatához, így egyre elterjedtebbek a vegyszermentes háztartások is.

Az interneten egyre több oldal foglalkozik a témával, és egyre több webshop árul környezetbarát, vegyszermentes tisztító is tisztálkodási szereket.

Az egyik ilyen a hazimokus.hu, ahol érdemes körülnézni, mert vegyszermentes, környezettudatos, öko tisztító és tisztálkodási szereket vásárolhatunk, de kozmetikai termékeket és még élelmiszereket is találunk a természetes alapanyagokat népszerűsítő webáruházban.