Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

Házi Mókus konyhája – 1. rész

2015.03.18 16:36

Szeretnék egy sorozatot indítani arról, milyen is egy öko háztartás - a Házi Mókus szemszögéből nézve.
Elsősorban azokat az eszközöket, tárgyakat szeretném bemutatni, amiket a mindennapi életben praktikusan használhatunk.

Az első részben a konyhát szeretném bemutatni, mert szerintem ez az egyik legfontosabb helyiség a lakásban.

Főzés és étkezés után általában rengeteg koszos edényt, tányért, evőeszközt, poharat hagyunk magunk után. Akinek van mosogatógépe, annak természetesen egyszerűbb dolga van. Akinek azonban kézzel kell mosogatnia, általában nem szívesen csinálja, sőt sokszor utálja, fáradt hozzá, majd holnap is ráér címszóval halogatja a munkát… Nekem azonban az egyik kedvenc munkám a háztartásban. Hogy miért? Ennek igazán egyszerű oka van: mióta ismerem a VIXI mosogató szivacsot és a VIXI Bambusz mosogatókendőt, azóta élvezet mosogatni. Nagyon gyorsan el lehet végezni vele a mosogatást, nagyon tiszták lesznek tőle az eszközök, és a zsíros edényeket is elég csak víz alatt a szivaccsal lemosni. Aki azonban nem bízik csak a vízben, az használhat Doma mosogatószert is a mosogatáshoz.

Konyhai pult, tűzhely, asztal letakarításához a VIXI Dörzsi mikroszálas törlőkendőt ajánlom. Az elmosott edények szárazra törlésére a VIXI konyharuhát ajánlom, amivel nagyon gyorsan lehet dolgozni, és egy csepp foltot sem hagy az edényen. Azonban ha ezzel sem akarunk „bajlodni”, a VIXI edénycsepegtető segítségével a törölgetést is megsporólhatjuk.

Főzés közben jó szolgálatot tesz az VIXI Edényfogó kesztyű, valamint a VIXI Szilikon virág, amivel megakadályozhatjuk, hogy kifröccsenjen edényünkből az étel. A VIXI Vákuum tető segítségével pedig légmentes lezárást biztosíthatunk edényeinknek, amivel így tovább frissen marad ételünk.

Konyhánk tisztán tartására pedig az eMC eukaliptusz konyhai probiotikus tisztítószert javaslom. Az eMC-nek óriási előnye, hogy a benne található mikroorganizmusok tisztítják a környezetet, megelőzik a kellemetlen szagokat, és nem utolsó sorban pozitív mikrokörnyezetet biztosítanak konyhánkban. Mennyivel természetesebb, öko szemléletű a veszélyes, kőolajszármazékokat tartalmazó vegyszerek helyett a mikroorganizmusokkal tisztán tartani háztartásunkat.