Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

​Mi is az a mosódió?

2015.10.28 20:20

Ez a növény a Sapindus Mukorossi nevű a szappanfélék családjába tartozó – Indiában őshonos fa termése – amely tradicionális ayuverdikus gyógynövénynek számít. 

A mosódió felhasználást tekintve sokrétű lehet: a tibeti gyógyászatban használják például samponként, tisztítótejként, hajolaj gyanánt és persze különböző betegségek, úgy, mint migrén vagy epilepszia kezelésére.

A mosás során általában a nagy mosódió héját alkalmazzák, ez a faj leggyakrabban Észak-Indiában és Nepálban terem. Fontos tudni, hogy ennek a legmagasabb a szaponin tartalma.

 

A mosódió működési elve rendkívül egyszerű: a dió héjában lévő szaponin vízzel érintkezve kioldódik, enyhén habzani kezd, majd természetes szappan módjára kifejti zsíroldó, tisztító hatását. Használható mindenféle textília mosása során, színes és fekete-fehér mosáshoz egyaránt, 30-95 fokon.

 

Készíthető belőle akár hajsampon vagy általános tisztítószer is, sőt akár a mosogatógépben is jól felhasználható. A mosódió sok bőrproblémával küzdő család segítségére lehet, hiszen 100 százalékban növényi eredetű. Webáruházunk a Sapindus Mukorossi fajtát forgalmazza, ennek a szaponin tartalma megközelítőleg 14 százalék.

 

Előnye, hogy rendkívül hatékony, az extra piszkos ruhák is tökéletesen tiszták lesznek használata során. Mindenféle textília mosására alkalmas, de akár selyem és gyapjú is jól mosható vele. Ami pedig a legfontosabb, hogy előállítása is teljesen bio, ugyanis nem használnak permetszert a termelés során.

 

Webáruházunkban többféle kiszerelés közül lehet válogatni, így biztosan mindenki megtalálja a saját igényeihez passzoló mosódiót.