Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/379-3085

Blog

​Mosódióval a tudatos és környezetkímélő tisztaságért

2016.01.11 20:23

Napjainkban már világszerte, így hazánkban is, az egyik legkedveltebb bio mosószer, a Sapindus mucorossi növény termése, magyarul a mosódió, amit „kimagozott” formában lehet felhasználni tisztításra, mosásra.

A növény a szappanfák családjába tartozik, és rokonaihoz hasonlóan tartalmazza a saponin nevű anyagot, aminek az a fő tulajdonsága, hogy vízzel érintkezve habzani és tisztítani kezd, hasonlóan a hagyományos szappanokhoz.

 

A nem megfelelő mosószer használatára számos bőrbetegség vezethető vissza, ezzel szemben a mosódió teljes mértékben bőrbarát.

Így a különböző bőrproblémával küzdő családok számára is remek segítség lehet ez a „termés”, ugyanakkor lényeges szempont az is, hogy a mosódió használatával környezetünket is védjük.

A növényi eredetű hatóanyag használható mindenféle textília mosására, fehér, fekete és színes mosáshoz egyaránt. Ma már folyékony formában is beszerezhető a mosódió, amit a fehérneműk, illetve kényesebb ruhadarabok mosásához ajánlanak a szakértők.

További előnye a mosódió használatának, hogy általános tisztítószerként is kiválóan megállja a helyét, ezáltal akár tisztítószereinket is lecserélhetjük a természetes bőr- és környezetbarát anyagra.

Ugyanakkor készíthető belőle hajsampon, és jó eredménnyel használható a konyhában is, a mosogatógépben.

A mosódió használatával megelőzhetőek a különböző „háztartási dugulások” is. Érdemes kipróbálni ezt a környezetbarát, természetes tisztítószert, és mivel ma már többféle kiszerelésben is beszerezhető, biztosan mindenki megtalálja a számára legideálisabb változatot.