Új jelszó kérése
Kategóriák
Termék részletek


MIKROBIOVET takarmány kiegészítő lovak részére 5 liter

Raktárkészlet: VAN
MIKROBIOVET takarmány kiegészítő lovak részére 5 liter
5 588 Ft5588
A vásárlás után járó pontok: 56 Ft
 • A MIKROBIOVET takarmány kiegészítő lovak részére egy fermentált, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő kiegészítő takarmány, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaznak a haszonállatok takarmányozásában. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá válnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik.

   

  Az irányított erjedés során keletkező biológiailag aktív anyagok az állatok anyagcseréjére gyakorolt kedvező hatásuk révén hozzájárulnak az állatok és környezetük egyensúlyához. A fermentáció során képződő baktériumok és esszenciális anyagok (aminosavak, vitaminok, provitaminok) az állat bélrendszerébe jutva fokozzák a szervezet természetes védekező mechanizmusát. Ezek a keletkező anyagok jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek, s ezáltal hozzájárulnak az állat egészségének megtartásához.

   

  Alkalmazása során a lótartásban az alábbi előnyök származnak:

  • egészségesebb lesz az állat környezete,
  • a kellemetlen szagok megszűnnek (az ammónia és az egyéb szagok termelése jelentősen mérséklődik),
  • csökken a porképződés,
  • kevesebb gyógyszerre van szükség,
  • természetes úton erősödik az állatok immunrendszere,
  • ez által javul a súlygyarapodás,
  • jobb lesz a stressz tűrő képesség, nyugodtabbá válnak az állatok.

   

  Kijuttatása: - takarmányba, ivóvízbe adagolva: Mikrobiovet környezetbe kipermetezve: EM-BIO

  Alkalmazás: Az istálló bepermetezése EM-BIO-val

   

  Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású EM-BIO + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet.

   

  A továbbiakban: boxonként 0,25 liter EM-BIO-t hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a boxfalakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív.

   

  Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el.

   

  Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok, az EM-BIO alkalmazás hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammónia képződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37°C-on történnek.

   

  A Mikrobiovet alkalmazása a lovaknál

  • Ivóvízbe keverve: 50ml/állat /nap mennyiséget az állat ivóvizébe keverve, ez megfelel kb. 1dl/100liter ivóvízbe keverve.
  • Takarmányba keverve: 50ml/állat / nap az állat takarmányára permetezve stresszhelyzetben (szállítás, takarmányváltás … stb.)


  A várható stresszhelyzet előtt a fenti adagok a duplájára emelhetőek!

  Kiszerelés: 5000 ml

 • Kiszerelés
  5000 ml
  Raktárkészlet
  VAN
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.