Termékek Menü
0
+36 30 379 3085
Méhviasz lapkák 100 g Katt rá a felnagyításhoz

Méhviasz lapkák 100 g

Ár:
1.200 Ft
Egységár: 12.000 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Mosómami Kft.

Leírás és Paraméterek

Méhviasz lapok. Szorgos méheknek köszönet!

Szeretjük a méhviaszt, illata lelket melengető, a kencéket pedig természetes módon kenhetővé teszi, a bőrön csodálatos filmréteget képez és védi az időjárástól.

A pasztilla formátum kínai eredetű, ott a méhviaszt kissé finomítva és cseppekben lehűtve teszik hosszan eltarthatóvá és állandó minősgűvé. Könnyen kezelhető, adagolható. Fehér méhviasz pasztillánk színével nem befolyásolja a készterméket.

A méhviasz lapokat azért preferálják sokan, mert egyrészt magyar termék, másrészt biztosabban tudjuk, hogyan készül. Álljon itt méhész beszállítónk részletes ismertetője: "A műlép méhész nyelven tiszta viasz, amelyet a méhész a keretekből kivágott viaszból nyer ezt olvasztással éri el valamint egy gőzös viaszolvasztó préssel. A viasz kétszer van felfőzve olvasztva, hogy még tisztább legyen, mivel a viasz folyékonyan is nagy sűrűségű így az esetleges kosz, amit mi sonkolynak hívunk a lassú kihűlés miatt, a szilárd állapot eléréséig a viasz aljára kerül és nagy tömbös 30-40kg tároljuk és a sonkolyt az aljáról lekaparjuk. Ezt követően újra felolvasztásra kerül egy gőzös viaszolvasztóba forró gőz felett préselve egy szűrőn megszűrjük, és tartósan 30 percig 120-130 fokon tartjuk a teljesen híg viaszt a fertőtlenítés miatt. ezt követően kerül a műlépes nyomó felületre ez egy öntvény henger méh sejt mintával.(...) A további viaszt termeltetnem kell a méhekkel, nagyon időjárás függő, ha nagy hordás van, akkor van viasz is. Mert a legtisztább viasz az úgynevezett fedelezési visz. Ezt abból nyerjük, hogy ha jó az idő egy akáchordás alatt és sok a méz telnek a kaptárban lévő keretek, akkor a méhek a teli mézes sejteket a viaszban vékony nagyon tiszta viasszal fedik le, hogy a mézet is eltárolják légmentesen lezárva a viasszal. Ezt mi a mézelvétel során vékony fedelezési villával kézi munkaerővel eltávolítjuk és ebből főzzük a legtisztább viaszt .

Ennek mennyisége nagyon hordás függő. Ezért nem tudom pontosan most még megmondani, hogy mikorra mennyi viaszt tudok produkálni az év során."

Ezért előfordulhat, hogy méhviasz lapokból átmeneti készlethiány van.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek