Új jelszó kérése
Kategóriák
Termék részletek


Méhviasz lapkák 100 g

-33%
Raktárkészlet: VAN
Méhviasz lapkák 100 g
1 200 Ft
Akció: 800 Ft800
Kezdete: 2017.10.11   A készlet erejéig!
Egységár: 8 000 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
 • Méhviasz lapok. Szorgos méheknek köszönet!

  Szeretjük a méhviaszt, illata lelket melengető, a kencéket pedig természetes módon kenhetővé teszi, a bőrön csodálatos filmréteget képez és védi az időjárástól.

  A pasztilla formátum kínai eredetű, ott a méhviaszt kissé finomítva és cseppekben lehűtve teszik hosszan eltarthatóvá és állandó minősgűvé. Könnyen kezelhető, adagolható. Fehér méhviasz pasztillánk színével nem befolyásolja a készterméket.

  A méhviasz lapokat azért preferálják sokan, mert egyrészt magyar termék, másrészt biztosabban tudjuk, hogyan készül. Álljon itt méhész beszállítónk részletes ismertetője: "A műlép méhész nyelven tiszta viasz, amelyet a méhész a keretekből kivágott viaszból nyer ezt olvasztással éri el valamint egy gőzös viaszolvasztó préssel. A viasz kétszer van felfőzve olvasztva, hogy még tisztább legyen, mivel a viasz folyékonyan is nagy sűrűségű így az esetleges kosz, amit mi sonkolynak hívunk a lassú kihűlés miatt, a szilárd állapot eléréséig a viasz aljára kerül és nagy tömbös 30-40kg tároljuk és a sonkolyt az aljáról lekaparjuk. Ezt követően újra felolvasztásra kerül egy gőzös viaszolvasztóba forró gőz felett préselve egy szűrőn megszűrjük, és tartósan 30 percig 120-130 fokon tartjuk a teljesen híg viaszt a fertőtlenítés miatt. ezt követően kerül a műlépes nyomó felületre ez egy öntvény henger méh sejt mintával.(...) A további viaszt termeltetnem kell a méhekkel, nagyon időjárás függő, ha nagy hordás van, akkor van viasz is. Mert a legtisztább viasz az úgynevezett fedelezési visz. Ezt abból nyerjük, hogy ha jó az idő egy akáchordás alatt és sok a méz telnek a kaptárban lévő keretek, akkor a méhek a teli mézes sejteket a viaszban vékony nagyon tiszta viasszal fedik le, hogy a mézet is eltárolják légmentesen lezárva a viasszal. Ezt mi a mézelvétel során vékony fedelezési villával kézi munkaerővel eltávolítjuk és ebből főzzük a legtisztább viaszt .

  Ennek mennyisége nagyon hordás függő. Ezért nem tudom pontosan most még megmondani, hogy mikorra mennyi viaszt tudok produkálni az év során."

  Ezért előfordulhat, hogy méhviasz lapokból átmeneti készlethiány van.

 • Gyártó
  MosómamiKft.
  Raktárkészlet
  VAN
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.